Telttailu Suomen saaristossa

Suomen eteläisen ja läntisen osan saaristossa on enemmän saaria, kuin millään muulla saaristolla maailmassa ja usein myös sanotaan tämän olevan kaunein saaristo. Saaria löytyy alueelta yli 20 000 ja tähän sisältyy suuri luonnonsuojelualue. Luonnonsuojelualueella päästään ihailemaan runsasta villieläinten määrää, sekä uskomattomia saaristo maisemia, johon jopa tiukalla budjetilla matkaavilla on varaa.

Saariston taikaa

Suomen saaristo on oikea labyrintti ja se koostuu lukuisista pienistä ja suurista saarista. Osassa näistä on pieniä kalastajakyliä ja vihreitä alueita, kun taas toiset ovat pieniä ja tuulisia kallioita, joihin voidaan hädin tuskin mahtua teltan kanssa. Saaristo sopii sekä aloitteleville, että kokeneille telttailijoille ja matka voidaan räätälöidä kestämään muutamasta tunnista useisiin viikkoihin. Veneen avulla telttailua voidaan harrastaa useilla eri saarilla ja turistineuvonnasta saadaan kartat ja ohjeet siihen, mille saarille voidaan mennä ja mistä löytyy mitäkin ihailtavaa. Suurimpien saarien välillä kulkee myös julkisia lauttoja, jos omaa venettä tai kajakkia ei haluta vuokrata.

Uskomattomia rakennuksia

Yksi saariston hienoimmista rakennuksista on Hangon vieressä sijaitseva Kimitoön saari, jolla sijaitsee Pohjoismaiden korkein majakka. Tämä 53 metriä korkea rakennus on majesteettinen näky saariston keskellä ja sinne päästäänkin vierailemaan kesäisin. Majakka tarjoaa myös majapaikan, kirjon, esityksiä, kahvilan ja jopa kokoustilat. Saarelle tehdään myös päivittäisiä risteilyjä lähialueilta.

Luonnon läheisyys hurmaa

Tämän lähemmäksi luontoa on vaikea päästä missään. Viettämällä yö kesän kirkkaan taivaan alla, nauttien lämpimästä ilmasta ja veden äänistä, sekä tuoksuista. Ruoka voidaan valmistaa itse nuotiolla ja useimmat teltta paikoista tarjoavat erinomaiset olosuhteet ruokailulle. Tämän lisäksi tarjolla on vesipisteitä ja ulkohuusseja, joista matkailijat voivat hyötyä vapaasti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tulen saa sytyttää vain merkityille paikoille, kunhan tulipalo varoitusta ei ole annettu. Tulta ei myöskään koskaan saa tehdä suoraan kallion päälle, sillä tämä voi haljeta ja muokata saariston luontoa peruuttamattomasti. Suomen saaristo on suojeltu kohde, jonka on tarkoitus kestää vuosien kulutus, eli vierailijoiden oletetaan osoittavan asianmukaista kunnioitusta aluetta kohtaan, noudattavan säästöjä ja keräämään tuomansa roskat ja muut tarvikkeet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *