Retkeily Suomessa

Suomi on kuin pieni salaperäinen erämaa pohjoisessa ja vaikka maa ei olekaan kovin suuri pinta-alaltaan, löytyy sieltä paljon tutkittavaa. Yksi parhaimmista puolista Suomessa retkeiltäessä on puhdas ilma ja maisemat, jonka veroisia ei löydy muualta maailmasta. Maasta löytyy tuhansia järviä ja metsiä, joten olit sitten missä tahansa Suomen kolkassa, ei luonto ole koskaan kaukana. Vierailun kohteeksi voi valita esimerkiksi joulupukin pajan, tai vaikka revontulien ihailemisen. Toisaalta voidaan nauttia mökki elämästä luonnon siimeksessä, täydessä hiljaisuudessa. Samanlaista tunnelmaa ja luontoa ei löydy mistään ja Suomi valittiinkin vuonna 2017 TOP 3 matkakohteen joukkoon Lonely Planetin mukaan!

Retkeilyn ja mökkeilyn kannalta Suomi on ihanteellinen maa, sillä maasta löytyy jopa 39 luonnonpuistoa. Vuonna 2017, Suomen juhliessa 100 vuotista itsenäisyyttä, avataan 40 luonnonpuisto, eli myös maassa aikaisemmin matkaavat tulevat löytämään uusia kohteita. Luonnonpuistoja, maaseutua, järviä, metsiä, putouksia, tuntureita ja muita luonnon ihmeitä täynnä oleva maa, on sekoitus kulttuuria, modernia vivahdetta, sekä koskematonta erämaata. Eläimistöön kuuluu poroja, hirviä, susia, kettuja, jäniksiä, peuroja ja paljon muita pieniä, sekä suuria nisäkkäitä, kaloja, lintuja ja hyönteisiä. Oli matkan tarkoitus sitten rentoutuminen, hiljaisuudesta nauttiminen, luonnonihmeiden katseleminen tai eläinten tarkkaileminen, pystyy maa tarjoamaan tätä kaikkea. Ainoastaan kokemalla itse Suomen ainutlaatuinen tunnelma, päästään todella uppoutumaan ainutlaatuiseen ympäristöön, joka saa aikaan ihmetystä kerta toisensa jälkeen.

Tähän sivustolle on kerätty vinkkejä siihen, kuinka retkeily ja mökkeily Suomessa onnistuu. Parhaat matkakohteet ja nähtävyydet on kerätty kätevästi saman katon alle, jolloin on helppo löytää itselle paras lomakohde. Lisäksi listasta löytyy erilaisia mökkejä ja telttailu alueita, joissa jokainen vieras toivotetaan tervetulleeksi. Tutustu siis sivustoon ajan kanssa ja anna Suomen hurmata retkikohteena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *