Mikä tekee Suomesta erityisen retkeilykohteen?

Suomesta löytyy lukuisia erilaisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se on ainutkertainen matkakohde. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Revontulet
  • Yötön yö
  • Suomalainen sauna
  • Puhtaat järvet

Revontulet

Revontulet ovat yksi Suomen tarjoamista unohtumattomista kokemuksista. Kun kesän loputtoman valon aika väistyy pimeyden alta, revontulet ilmestyvät kuin taian ansiosta taivaalle, loistaen kirkkaasti. Mitä pohjoisemmaksi maassa mennään, sitä suurempi todennäköisyys on revontulia nähdä. Lapissa niitä on näkyvillä jopa 200 yötä vuodessa, mutta jopa etelässä, Suomen pääkaupunki Helsingissä, revontulia on 20 yönä talven aikana. Näitä on kuitenkin haastava havaita kaupungin valojen takia. Jotta valoja voidaan ihailla, tarvitaan tarvittavasti pimeyttä, sekä kirkas taivas. Tämän takia paras aika revontulien tarkkailuun on syyskuusta marraskuuhun, yleensä muutama tunti ennen keskiyötä. Revontulet voivat kestää aina muutamasta sekunnista tunteihin.

Yötön yö

Suomen kesät ovat kirkkaat ja yksi tunnetuimmista maan luonnonilmiöistä. Kesäöiden aurinko on kirkkaimmillaan kesäkuussa ja heinäkuussa, mutta mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä pidempään ja korkeammalla aurinko pysyy. Suomen pohjoisimmassa kohdassa aurinko ei laske laisinkaan toukokuusta elokuuhun asti.

Suomalainen sauna

Suomalainen sauna on yksi maan kulttuuriperintöä ja kuuluu vieläkin tapoihin vahvasti. Saunoja arvioidaan olevan maassa yli 2 miljoonaa ja kun huomioidaan että väestössä on yhteensä 5.3 miljoonaa henkilöä, voidaan lähes jokaisella perheellä olettaa olevan sauna. Saunomiseen liittyy myös useita perinteitä ja uskomuksia, mutta näistä tärkein on rentoutuminen, sekä sielun ja kehon puhdistaminen.

Puhtaat järvet

Suomea kutsutaan usein tuhansien järvien maaksi, mikä on varsin vaatimatonta, koska todellisuudessa järviä on 188 000 kappaletta. Iso osa järvistä on erittäin suurikokoisia ja näin myös suuri määrä Suomea on veden peitossa, mikä on hyvin erilainen ympäristö, kuin muissa Euroopan maissa. Aina etelän pääkaupunkiseudulta pohjoisen erämaihin, järviä löytyy joka kolkasta. Kuuluisimpia ovat esimerkiksi Inari, joka on tunnettu syvistä, kristallin kirkkaista vesistä ja Saimaa, joka puolestaan on uhanalaisen suomalaisen norpan asuinsija.

Lähde Suomeen reissulle!

Nämä kaikki ovat yksinään jo mainio syy tutustua maahan, mutta jos päästään kokemaan muutama ilmiö tai tapa samaan aikaan, on reissu varmasti unohtumaton!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *